Lotte Kaptijn

Lotte  is aanvankelijk opgeleid en werkzaam geweest als Laborante in de Organische Chemie. Geïnitieerd door een ziekteproces, is in 1999 haar zoektocht begonnen naar verdieping, zingeving en vervulling in haar leven.

Na vele trainingen op het gebied van emotioneel lichaamswerk en dans, kwam Lotte in aanraking met massage. Veel verschillende stromingen en technieken heeft zij zich eigen gemaakt waardoor er een groot aanbod is ontstaan. De Lomi Lomi Massage heeft haar het meest gegrepen omdat het een aandachtsvolle, dansachtige massage is waarbij lichaam en geest met elkaar worden verbonden.

Daarnaast is ze zich steeds verder gaan ontwikkelen op het massage- en therapeutische vlak, waar zachtere technieken vanuit de Trager Approach, Fascia therapie en lichaamsbewustwording een groot deel van uit maken. Hierbij ligt de intentie op het ontspannen van het bindweefsel netwerk dat alles in je lichaam met elkaar verbindt. En stimulatie van het parasympatisch zenuwstelsel. Verder is Lotte werkzaam als ervaringsgericht, psychosociaal therapeut.

Lotte is opgeleid door de partner en door een leerling van Kahu Abraham Kawaii. Kahu Abraham is de grondlegger van de Temple Style Lomi Lomi en was een traditionele Kahuna (Hawaiiaanse sjamaan). Hij heeft deze meest bekende Lomi Lomi Stijl wereldwijd verspreid.