Wellness Masseur Pro

Deze opleiding is een uitbreiding op diverse massagecursussen in de categorie Wellness.

Wat houdt deze opleiding in

Je volgt de opleiding door alle genoemde cursussen los te volgen, dit kan modulair oftewel per cursus. Zo kan je in je eigen tempo leren. We raden je aan om alle cursussen binnen 2 jaar af te ronden.

Voor de praktijklessen is het wel noodzakelijk dat je eerst de basiscursus ontspanningsmassage volgt. De opleiding biedt een juiste basis om een eigen praktijk te starten en/of te gaan werken binnen de Wellness-, Sauna- en Spabranche.

We geven de opleiding op mbo-niveau. Ons advies is om wekelijks de geleerde vaardigheden te oefenen. Rond je alle onderdelen van de opleiding succesvol af, dan ontvang je het Instituutsdiploma Wellness-Masseur Pro, waarmee je aan het werk kan.

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen

  • Basiscursus Ontspanningsmassage, tijdens deze eerste cursus leren we je diverse massagetechnieken om een gevarieerde massage te kunnen geven. Die basis is van groot belang om daarna meer gespecialiseerde massages uit te kunnen voeren of andere opleidingen op het gebied van massage te volgen. *Dit is altijd de eerste cursus waarmee je start.
  • Vervolg Ontspanningsmassage, in de Vervolgcursus Ontspanningsmassage komen de volgende onderdelen aan bod: Herhaling van technieken uit de basiscursus, Uitbouw van geleerde technieken, Gezicht en voeten. Nadat je de Vervolgcursus Ontspanningsmassage hebt gevolgd kun je zelfstandig een volledige lichaamsmassage geven.
  • Kokosstempel, tijdens de cursus leer je een volledige Kokosstempelmassage uit te voeren. De behandeling bestaat uit een scrub om de dode huidcellen te verwijderen en het gebruik van verwarmde kokosstempels. Tijdens de cursus Kokosstempelmassage leer je meer over de olie die de kokos afgeeft, waardoor er een masserende stempelmassage ontstaat. De vrijkomende geuren zorgen bovendien voor een exotisch karakter tijdens de massage.
  • Hotstonemassage, tijdens de cursus Hotstone Massage leer je te masseren met verwarmde stenen. De stenen zorgen voor een intense en diepe warmtemassage, die doordringt in het hele lichaam.
  • Anatomie & Fysiologie, je leert over de werking van het menselijk lichaam, zodat je daar op een veilige en verantwoorde wijze mee kunt werken. De goede kennis van het menselijk lichaam die je opdoet tijdens de cursus Anatomie & Fysiologie helpt je als masseur direct beter te masseren. Tijdens deze cursus gaan we in op de spiergroepen, gewrichten, bloedvaten- en ademhalingsstelsel en het lymfesysteem.We behandelen zowel de theoretische kennis van het menselijk lichaam als zaken waar je als masseur dagelijks mee te maken krijgt. We behandelen binnen de cursus Anatomie & Fysiologie spataderen, spierpijn, spierverhardingen en ontstekingen.

Heb je elders een Anatomie & Fysiologie cursus gevolgd, neem contact met ons op voor mogelijke vrijstelling.

*Starten met de basiscursus is verplicht voor de praktijklessen.

 

Voor de lessen Anatomie & Fysiologie 

  • Handboek Sportmassage W. Snellenberg ongeveer € 50, de docent gebruikt de laatste druk: Druk13  ISBN10   9021559013   ISBN13    9789021559018 vorige boeken zijn toegestaan

Voor de praktijklessen

  • Grote badlakens (2)
  • Kleine handdoeken (2)
  • Gastendoekje

Tip: Trek gemakkelijk zittende kleding aan

Korting

Op dit moment bieden wij de opleiding nog niet in zijn geheel aan op de website. Wanneer jij je voor alle verplichte onderdelen tegelijk inschrijft ontvang je een korting van 50,- op het totaal bedrag van 1365,-. Deze korting word verwerkt in de laatste betaling van desbetreffende cursus.

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog een vraag? Ga dan naar de Veelgestelde vragen of neem contact met ons op door te bellen naar 0118-700247 of mail naar info@sepiaopleidingen.nl