Triggerpoints

Leer de triggerpoints die regionale pijnklachten veroorzaken herkennen en maak een begin met de behandeling van specifieke spierklachten.

We behandelen de

  • Theorie over Triggerpoints
  • Verdieping in anatomie
  • Verdieping in palpatie
  • Ontwikkeling myofasciaal denken

Wat kan ik na de cursus

Aan het eind van de cursus ben je in staat myofasciale triggerpoints te herkennen aan de hand van een aantal vastgestelde criteria’s. Herken je een aantal veelvoorkomende pijnklachten als myofasciale pijn en weet je welke factoren verantwoordelijk kunnen zijn voor het instandhouden van myofasciale pijn, alsmede de therapeutische mogelijkheden.

Voor de cursus Triggerpoints krijg je 18 punten bij NGS voor sport- en sportzorgmasseurs

Voor wie is deze cursus

De cursus is goed geschikt voor sportverzorgers en sport-masseurs en voor praktiserende masseurs met goede kennis van anatomie en fysiologie. Benieuwd of je voldoende basiskennis hebt voor de hbo-cursus Triggerpoints? Neem contact op, we lichten het je graag toe.

Wat zijn triggerpoints

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in de spier, die verschillende pijnklachten binnen het bewegingsapparaat kunnen veroorzaken. De ervaren plaats van de pijn kan anders zijn dan de plaats waar de pijn vandaan komt. Triggerpoints ontstaan als het gevolg van stress, een verkeerde houding, voeding, overbelasting of ander lichamelijk letsel. Tijdens de cursus Triggerpoints behandelen we al deze onderwerpen, zodat je brede kennis van deze materie kunt opdoen.

De cursus Triggerpoints is gebaseerd op de methodiek van Clair Davies, bekend van het Handboek Triggerpoint Therapie.  In 2001 heeft de Amerikaan Clair Davies samen met zijn dochter Amber Davies het “Handboek Triggerpoint-therapie” geschreven. Dit boek is niet alleen voor behandelaars maar ook zeer geschikt voor zelfbehandeling mits men het een en ander weet van anatomie en massagetechnieken.

Geschiedenis van triggerpoints

Aan het eind van de 19e eeuw werden triggerpoints al omschreven. De Amerikaanse artsen Travel en Simons hebben vanaf 1940 baanbrekend werk verricht. Zij worden gezien als de grondleggers van de huidige kennis over myofasciale triggerpoints, ‘myo’ verwijst naar de spier en ‘fasciale’ naar de facia, het vlies dat om de spieren heen ligt en een belangrijke rol speelt bij het verleggen van klachten naar een andere plek in het lichaam.

 

Vereiste vooropleiding
Sportmasseur, NGS Wellness Masseur of Wellness Pro of een vergelijkbare opleiding in massage aangevuld met Anatomie en Fysiologie.

Inbegrepen bij cursus Triggerpoints

  • Een certificaat voor succesvol afronden van de cursus
  • Koffie & thee + lunch

Zelf aanschaffen

Het handboek Triggerpoint Therapie van Clair Davis & Amber Davies

Zelf meenemen

  • Schrijfgerei
  • Eenpersoons hoeslaken

Trek gemakkelijk zittende kleding aan.

Duur cursus Triggerpoints

Drie dagen: een cursusdag duurt van 10:00u tot 17:00u.

De cursus vindt plaats op

5, 6 september en 4 oktober 2019

 

Betalingswijze

Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€50). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe.

Termijnbetaling

We bieden de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Vraag naar de mogelijkheden.

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog een vraag? Ga dan naar de Veelgestelde vragen