Thaise Voetreflex­massage

Leer een zeer ontspannende massage van de voeten te geven.

Wat leer ik

Je leert in deze cursus over de reflexzones in de voeten. Deze reflexzones zijn verbonden met de organen, klieren en andere lichaamsdelen. Naast dat je werkt op de reflexzones gaan we ook gericht werken op de spieren in de voeten. Veel mensen hebben door diverse oorzaken last van hun voeten. Denk hierbij aan verkeerde schoenen, beenlengte verschil etc. met als gevolg dat de spieren in de voeten overbelast raken en dus pijn veroorzaken.

In de cursus ga je de voeten met verschillende technieken masseren. Naast het masseren van de voeten leer je ook te werken met een massagestokje en sluit je de massage af met een onderbenen massage. Dankzij deze activering nemen de doorbloeding en lymfestroom in de voeten en onderbenen toe.

Wat doet een voetmassage met je

Deze massage gaat uit van een reinigende werking voor het hele lichaam. De processen die zich in het lichaam afspelen, worden gecoördineerd vanuit de hersenen. Van hieruit worden via de zenuwen prikkels overgebracht naar de overige delen van het lichaam Door de voeten te masseren worden de organen geprikkeld via de zenuwen en worden blokkades in beweging gebracht.

Deze cursus is erkend door de NVST

Voor wie is deze cursus bedoelt

De cursus Thaise Voetreflexmassage is geschikt voor iedereen die affiniteit heeft met voeten. Bij deze cursus is het niet zo dat je gericht leert om invloed uit te oefenen op een orgaan zoals bij de voetreflexologie. De technieken zijn bij de reflexzonetherapie anders en vragen een veel langere studie. Wat niet wil zeggen dat er niets gebeurd bij de voetreflexmassage. Het gaat hierbij vooral om het in balans brengen van lichaam en geest.

Vereiste vooropleiding

Geen vooropleiding noodzakelijk maar affiniteit met voeten is wel belangrijk, massage-ervaring of gewenning aan aanraken (van voeten) is een pré.

Inbegrepen bij cursus Thaise Voetreflexmassage

  • Syllabus
  • Een certificaat voor succesvol afronden van de cursus
  • Koffie & thee

Zelf meenemen

  • Groot badlaken (1)
  • Eenpersoons hoeslaken
  • Kleine handdoeken (2)
  • Gastendoekje

Tip: Trek gemakkelijk zittende kleding aan

Duur cursus Thaise Voetreflexmassage

Twee dagen: een cursusdag duurt van 9:30u tot 16:00u.

Heb je interesse in deze cursus maar is er nog geen datum bekend, laat het ons weten via het inschrijfformulier dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Studiebelasting

Aanwezigheid op lesdagen

De cursus vindt plaats op

16 en 17 mei 2022

Betalingswijze

Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€50). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe.

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog een vraag? Ga dan naar de Veelgestelde vragen of neem contact met ons op door te bellen naar 0118-700247 of mail naar info@sepiaopleidingen.nl