Stoelmassage

Ben jij als masseur geïnteresseerd in een gezondheid verbeterende massage, dan is “stoelmassage voor werknemers” een interessant werkveld.

Meer dan alleen drukpuntmassage

In de cursus Stoelmassage leer je behalve een drukpuntmassage nog veel meer. Zoals iedereen weet en als je de media volgt zie je steeds meer aandacht voor onze gezondheid. Denk hierbij aan onvoldoende bewegen en veelvuldig smartphone/computer gebruik. Er wordt zelfs gezegd “zitten is het nieuwe roken”.  Dit zijn zaken die te denken geven. Wil jij bijdragen aan verbeteringen en ondersteunend werken om de gezondheid te behouden en te verbeteren? Lees dan verder over deze cursus.

Wat leer je 

We behandelen de basistechnieken op basis van de Japanse acupressuur, die we ook wel kennen als de drukpuntmassage. Tijdens de lessen komen zowel theorie als de praktijk aan bod. Gedurende de cursus Stoelmassage vragen we je om thuis zoveel mogelijk te oefenen, om de geleerde technieken eigen te maken. We adviseren om minimaal 3x per week thuis te masseren. Tijdens de 2de lesdag gaan we je massagetechniek verfijnen en uitbouwen.

We gaan verder in op het werkgebied

Naast de massagetechniek besteden we ook een groot deel aan het bespreken hoe je daadwerkelijk aan de slag gaat als bedrijfsstoelmasseur, denk hierbij aan

  • De benadering van bedrijven
  • De mogelijkheden van een stoelmassage
  • De juiste prijs voor de massage
  • Het belastingvoordeel voor bedrijven
  • Opstellen van intekenlijsten en intakeformulieren

Na afronding van de cursus ontvang je van ons een certificaat en kun jij je inschrijven bij de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs.

Voordelen van de stoelmassage

Met name het grote gemak, de snelheid en het besparende aspect van de Stoelmassage zorgt ervoor dat deze massage steeds populairder wordt. De massage neemt relatief weinig tijd in beslag, terwijl de voordelen op het welzijn groot zijn. Je masseert over de kleding op een hiervoor speciaal ontworpen stoel.

Tijdens de cursus Stoelmassage leer je medewerkers te masseren die daarna meteen weer door kunnen met werken. Stoelmassage kan op termijn, bij regelmatige inzet vele voordelen geven. Een stoelmassage zorgt ervoor dat werknemers nieuwe energie krijgen en daarnaast zich meer ontspannen, opgefrist en alert voelen. Ook het vroegtijdig signaleren van klachten, deze behandelen of doorverwijzen naar andere specialisten kunnen langdurig ziekteverzuim mogelijk voorkomen.

Vereiste vooropleiding

Massagecursus vergelijkbaar met Ontspanningsmassage Vervolg

Inbegrepen bij cursus Stoelmassage

  • Syllabus
  • Een certificaat voor succesvol afronden van de cursus
  • Koffie & thee

Zelf meenemen

  • Schrijfgerei

Tip: Trek gemakkelijk zittende kleding aan.

Duur cursus Stoelmassage

Twee dagen: een cursusdag duurt van 9:30u tot 16:00u.

Heb je interesse in deze cursus maar is er nog geen datum bekend, laat het ons weten via het inschrijfformulier dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Studiebelasting

Aanwezigheid op lesdagen

Data voor de cursus

10 en 17 juni 2022

Betalingswijze

Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€50). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe.

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog een vraag? Ga dan naar de Veelgestelde vragen of neem contact met ons op door te bellen naar 0118-700247 of mail naar info@sepiaopleidingen.nl