Sport Therapeut

Leer sporters nog beter te begeleiden en ondersteunen in het traject van herstel naar weer volledig kunnen sporten.

De essentie van de sporttherapeut is

De meeste sporters hebben na een blessure de neiging om te snel weer te gaan trainen en mee te doen met wedstrijden terwijl ze daar nog niet aan toe zijn. Als sporttherapeut begeleidt je de sporter in zijn traject door:

  • het lichaam te versterken en zijn functie te verbeteren
  • met gerichte oefening (sport) specifieke beweging te verbeteren
  • het verbeteren van de beheersing en betrouwbaarheid van de beweging
  • de behendigheid en de gezondheid te bevorderen door oefeningen die prestatie gericht zijn

Na afronden van alle verplichte onderdelen krijg je de A-licentie-Sporttherapeut, uitgegeven door de N.E.S.M.

De verplichte onderdelen zijn

Al deze opleidingen en bij-en nascholingen worden aangeboden binnen Sepia Opleidingen, heb je elders een vergelijkbare cursus gedaan dan kan het zijn dat je vrijstelling kunt krijgen op een of meerdere onderdelen. Neem contact met ons op om dit verder te bespreken.

 

Vereiste vooropleiding:

  • Heb je al enige massage ervaring of eerder opleidingen gedaan? Dan is het mogelijk om te kiezen met welk onderdeel je start.
  • Heb je nog helemaal geen ervaring met massage dan raden wij aan om met Sportmasseur te starten zodat je een goede basis hebt voor de overige onderdelen.

* Geldig diploma van Reanimatie met AED. Na het behalen van het laatste examen moet deze nog minimaal 3 maanden geldig zijn. De jaarlijkse herhalingsles moet ook elk jaar zijn gedaan.

Heb je de sportmasseur en/of blessurepreventie meer dan 5 jaar geleden behaald dan is het volgen van herhalingslessen verplicht.

Je volgt de opleiding door alle verplichte onderdelen los te volgen. Deze opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

Sportmasseur is de vooropleiding van de Blessurepreventie, deze moet je eerst volgen voor je aan de Blessurepreventie kunt beginnen. Voor de overige cursussen kan je de volgorde zelf bepalen.

 

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog een vraag? Ga dan naar de Veelgestelde vragen of neem contact met ons op door te bellen naar 0118-700247 of mail naar info@sepiaopleidingen.nl