Psychosociale Basiskennis voor zorg­professionals

Alarmsymptomen herkennen. Weten wanneer en hoe je moet doorverwijzen.

Wat houd de opleiding in

Deze opleiding bestaat uit twaalf lesdagen verdeeld over 1 schooljaar. Voor aanvang van een lesdag maak je studievragen in een online leeromgeving. Op deze manier kan je in je eigen tempo werken. Vervolgens gaan we in de les door middel van interactieve werkvormen de geleerde stof tot leven brengen. Aan het einde van de lesdag worden de onderwerpen van die dag getoetst met een korte kennistoets.

De opleiding is erkend door CPION / SNRO

Dit unieke concept staat garant voor succes door onderscheid te maken tussen hoofd- en bijzaken. Na afronding van de opleiding ontvang je een geaccrediteerd diploma, erkend door zorgverzekeraars.

Studiebelasting
40 ECTS – 1135 SBU – 96 V&V punten

In samenwerking met Conamore bieden wij deze opleiding aan. Samen met onderwijsexperts heeft Conamore een eigen toetsingsaanpak ontworpen. Geen stressvolle examens, maar beoordelingen op basis van kennistoetsen en casus-presentaties.

Opbouw lesprogramma

Vaak worden waardevolle lesdagen gebruikt om gezamenlijk de theorie te bespreken die je net zo goed thuis kunt bestuderen. Wij pakken het anders aan. De lessen zijn praktijkgericht en draaien om realistische situaties rond patiënten en zorgprofessionals. Op deze manier doe je snel nieuwe kennis en inzichten op en leer je het meteen op de juiste manier toe te passen. Gemiddeld tien uur thuisstudie per week

De studiebelasting hangt onder andere af van je vooropleiding, kennis, ervaring en fysieke conditie. Als je een maand voor een lesdag begint met vragen beantwoorden, is de studiebelasting gemiddeld tien uur per week.

Het programma van toetsing  bestaat uit 4 onderdelen

 • Open boek toetsing (formatief*)
 • Beoordeling casuspresentaties (a.v.v.)
 • Kennistoetsen (summatief**)
 • Alarmsymptomentoets (summatief)

*beoordeling zonder cijfer,**beoordeling met cijfer

Brede visie op psychologie

De holistische en complementaire visie op ziektebeelden en behandelingen komt bij ons aan bod. Daarnaast kun je op lesdagen interessante inzichten en behandelmogelijkheden uitwisselen met medestudenten uit diverse disciplines

 

Vooropleiding

Er zijn al veel studenten die de opleiding zonder HAVO/HBO-vooropleiding succesvol hebben afgerond. Een goede motivatie en een gedegen studieplan met bijbehorende discipline blijken minstens zo belangrijk als de vooropleiding!

Als je twijfelt of je het niveau wel aankunt, neem dan even persoonlijk contact met ons op. Samen bespreken we wat de opleiding precies inhoudt en of het bij je past.

Studieboeken

Om de studievragen vragen te maken adviseren we je de volgende lesboeken te gebruiken:

 • Psychiatrie van diagnose tot behandeling
  Deth, R, van & Vandereycken, W (2015)
  ISBN: 9789036822848
 • (niet verplicht)
  Zo ben ik nu eenmaal Van der Does, W., (2013, 13e of 14e druk) Scriptum Psychologie ISBN: 9789055942619
 • Pathologie
  Zelman e.a. (2017, 8e druk) Amsterdam: Pearson ISBN: 9789043034937
 • Psychologie, een inleiding
  Zimbardo, P.G., Johnson, R.L., en McCann, V. (2017, 8e druk) Amsterdam: Pearson. ISBN: 9789043034593

Je kunt de boeken met korting aanschaffen via onze partner Boekhandel Merlijn. Bij inschrijving ontvang je van ons de kortingscode. Je kunt natuurlijk ook met tweedehands boeken werken. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op de boeken verkoop bij Conamore.

Duur opleiding Psychosociale Basiskennis

Twaalf dagen: een les duurt van 09:00 tot 17:30

Data 2020

Les Datum
Nederlandse Gezondheidszorg 16 oktober 2020
Psyche 06 november
Biopsychologie 27 november
Persoonlijkheid en Intelligentie 18 december
Leren 08 januari 2021
Ontwikkelingspsychologie 29 januari
Psychopathologie I 19 februari
Psychopathologie II 12 maart
Geheugen en Ouderdom 02 april
Medische Les I 23 april
Medische Les II 14 mei
Alarmsymptomen PSBK 04 juni

 

Mocht je een van de lesdagen niet kunnen is er een mogelijkheid om deze op een andere locatie in te halen. Vraag naar de mogelijkheden.

Na inschrijving en een bevestiging van Conamore krijg je meteen een inlogcode voor de online leeromgeving en kun je gelijk beginnen met thuisstudie. Zo verlaag je de studiebelasting per week. Met oog op de voorbereiding van de eerste lesdag adviseren we je uiterlijk een maand voor de start van de opleiding in te schrijven. Begint de opleiding die je op het oog hebt over minder dan een maand? Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Betalingswijze

Je inschrijving wordt door ons doorgestuurd naar onze partner Con Amore. Betaling(en) gaan via Conamore. Je inschrijving is definitief na ontvangst van de bevestiging van onze partner Con Amore.

Termijnbetaling

Aangezien je direct na de inschrijving toegang krijgt tot het lesmateriaal ontvang je na ongeveer 1 maand je eerste factuur. Dit kun je zien als een aanbetaling. Deze aanbetaling is minstens 10% van totaalbedrag. Voor studenten die in 10 termijnen betalen is dit dus 1 termijn. De studenten die in 4 termijnen betalen ontvangen automatisch hun eerste termijn (25% van het totaalbedrag). De studenten die in één keer willen betalen ontvangen een factuur voor het gehele bedrag en hoeven dus geen aanbetaling te doen.

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog een vraag? Ga dan naar de Veelgestelde vragen of neem contact met ons op door te bellen naar 0118-700247 of mail naar info@sepiaopleidingen.nl