Ontspannings­massage (basis)

De Basiscursus Ontspanningsmassage is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om een massage te kunnen geven. Het is daarnaast de beginnerscursus voor iedereen die professioneel met massage aan de slag wil.

Hoe verloopt de cursus

We masseren tijdens de Basiscursus Ontspanningsmassage in tweetallen, zodat je zelf ook meteen kunt aanvoelen hoe de massage voelt. We leren je de technieken die van belang zijn, net als meer over je werkhouding, de massagetafel en bijvoorbeeld de massageoliën. We werken bewust in kleine groepjes om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven.

Wat leer ik

Tijdens de Basiscursus Ontspanningsmassage leren we je diverse massagetechnieken om een gevarieerde massage te kunnen geven. Die basis is van groot belang om daarna meer gespecialiseerde massages uit te kunnen voeren of andere opleidingen op het gebied van massage te volgen.

Wat kan ik na de basiscursus Ontspanningsmassage

Nadat je de basiscursus hebt gevolgd kun je een eenvoudige lichaamsmassage geven. Daarnaast leer je duidelijk waar jouw grenzen als beginnend masseur zijn. Tevens komen contra-indicaties en dergelijke zaken weer aan bod. Om een volledige zelfstandige lichaamsmassage te leren is het volgen van de vervolg cursus noodzakelijk.

Tussen de cursusmomenten van de Basiscursus Ontspanningsmassage door kun je thuis oefenen om je de geleerde technieken eigen te maken. We raden je aan om minstens 1 massage per week te geven. De cursus geven we op mbo-niveau, zowel als avondcursus of dagcursus.

Vereiste vooropleiding

Is niet van toepassing

Inbegrepen bij basiscursus Ontspanningsmassage

  • Syllabus
  • Een certificaat voor succesvol afronden van de cursus
  • Koffie & thee + lunch

Zelf meenemen

  • Grote badlakens (2)
  • Kleine handdoeken (2)
  • Gastendoekje

Tip: Trek gemakkelijk zittende kleding aan

Duur basiscursus Ontspanningsmassage

Dagcursus: de 1ste lesdag duurt van 9:30u tot 17:00u, de 2de lesdag duurt van 9.30 tot 13.00

De cursus vindt plaats op

2019
31 augustus en 7 september
9 en 23 november

2020
25 januari en 8 februari
16 en 23 mei
12 en 26 september
7 en 14 november

 

Betalingswijze

Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€50). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe.

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog een vraag? Ga dan naar de Veelgestelde vragen