Ontspannings­massage (basis)

De basiscursus is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om een massage te kunnen geven. Daarnaast is deze cursus een verplicht onderdeel binnen de opleiding Wellness Masseur.

Hoe verloopt de cursus

We masseren in tweetallen, zodat je zelf kunt ervaren hoe de massage voelt.  Naast masseren komen ook werkhouding, de massagetafel en de massageolie aan bod. We werken bewust in kleine groepjes om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven.

Wat leer ik

Je leert diverse massagetechnieken om zo een gevarieerde massage te kunnen geven. De eerste les leer je een stukje van de rug-massage, armen en benen. Op de tweede lesdag leer je nog wat nieuwe grepen op de rug en herhalen we de geleerde technieken van de vorige les. De basis is van groot belang om daarna meer gespecialiseerde massages uit te kunnen voeren of andere opleidingen op het gebied van massage te volgen.

 

Deze massage is door Lianne ontwikkeld vanuit haar ervaring als massagetherapeut en wellness masseur. De massagegrepen komen voort uit een combinatie van beide disciplines.

Wat kan ik na de basiscursus Ontspanningsmassage

Nadat je de basiscursus hebt gevolgd kun je een eenvoudige lichaamsmassage geven als hobby. Daarnaast leer je duidelijk waar jouw grenzen als beginnend masseur zijn. Tevens komen contra-indicaties en dergelijke zaken aan bod. Om een volledige zelfstandige lichaamsmassage te leren is het volgen van een vervolgcursus noodzakelijk.

Tussen de lesdagen door kun je thuis oefenen om je de geleerde technieken eigen te maken. We raden je aan om minstens 1 massage per week te geven.

Vereiste vooropleiding

Is niet van toepassing

Inbegrepen bij basiscursus Ontspanningsmassage

  • Syllabus
  • Een certificaat voor succesvol afronden van de cursus
  • Koffie & thee

Zelf meenemen

  • Grote badlakens (2)
  • Kleine handdoeken (2)
  • Gastendoekje

Tip: Trek gemakkelijk zittende kleding aan

Duur 

Dagcursus: twee dagen van 9:30 tot 15:00
Avondcursus: vier avonden van 19:00 tot 21:30

Heb je interesse in deze cursus maar is er nog geen datum bekend, laat het ons weten via het inschrijfformulier dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

De cursus vindt plaats

Dagcursus:

20 en 27 november 2021 (1 plaats vrij)

15 en 22 januari 2022

12 en 19 maart 2022

Avondcursus

1, 8, 15 en 22 november 2021

2, 9, 16 ne 23 februari 2022

 

Betalingswijze

Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€50). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe.

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog een vraag? Ga dan naar de Veelgestelde vragen of neem contact met ons op door te bellen naar 0118-700247 of mail naar info@sepiaopleidingen.nl