Hotstone­massage

Leer masseren met verwarmde basalt stenen. De intense warmte van de stenen zorgt voor een volledige ontspanning.

Wat leer ik

Aan het begin van de cursus behandelen we eerst het theoretische deel, hierin leren we jou alles over de temperatuur, de stenen, contra-indicaties, reinigen van de stenen daarnaast deelt de docent belangrijke praktijkervaringen. Je leert te werken met ligstenen en massagestenen. We werken met basalt omdat deze steensoort een hoge warmte opslagcapaciteit heeft.

Voor wie is deze cursus

Deze cursus is geschikt voor masseurs die hun cliënten in de praktijk graag willen verrassen met een verwarmende massage. Het is één van de vervolgcursussen op de algemene cursus voor massagetechnieken. Deze cursus is een onderdeel van de opleiding Wellness Masseur.

Na de cursus ben je in staat om zelfstandig en op een verantwoorde wijze een hotstonemassage te geven. We werken bewust in kleine groepen, zodat we alle cursisten voldoende aandacht kunnen geven.

Voor de cursus Hotstonemassage ontvang je 6 punten bij de NGS

Een ultieme massagebeleving

De Wellness kant van de Hotstonemassage zorgt voor een ultieme massagebeleving. De warmte van de stenen voelt echt geweldig op het lichaam! De warmte dringt niet alleen door in de spieren maar verwarmt ook de botten. Hierdoor profiteert je klant nog dagen van een warm en behaaglijk gevoel.

Heeft de Hotstone Massage ook nog therapeutische werking

Ja! Naast de ontspannende werking van de Hotstone massage kun je ook heel klachtgericht werken met de stenen. Denk hierbij aan, slechte doorbloeding, spierpijnen, zenuwpijnen. Daarnaast worden ook de orgaanfuncties gestimuleerd en wordt de stofwisseling bevordert. We gaan ook dieper in op de mogelijkheden en technieken die je kunt toepassen bij diverse (spier)klachten.

Vereiste vooropleiding

Massage cursus vergelijkbaar met Ontspanningsmassage Basis

Inbegrepen bij cursus

  • Syllabus
  • Een certificaat voor succesvol afronden van de cursus
  • Koffie & thee

Zelf meenemen

  • Grote badlakens (2)
  • Kleine handdoeken (2)
  • Gastendoekje

Tip: Trek gemakkelijk zittende kleding aan

Duur cursus Hotstone Massage

Eén dag: een lesdag duurt van 9:30u tot 17:00u

Heb je interesse in deze cursus maar is er nog geen datum bekend, laat het ons weten via het inschrijfformulier dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Studiebelasting

Aanwezigheid op lesdag

De cursus vindt plaats op

23 april 2022

 

Betalingswijze

Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€50). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe.

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog een vraag? Ga dan naar de Veelgestelde vragen of neem contact met ons op door te bellen naar 0118-700247 of mail naar info@sepiaopleidingen.nl