Hoofdpijn­massage

Tijdens deze cursus leren we je diverse technieken die helpen de spieren in het hoofd te ontspannen.

Hoofdpijn, een veel voorkomende klacht

Bijna 20% van de Nederlanders heeft minstens 1 dag per week last van hoofdpijn. De oorzaak hoeft niet perse in het hoofd te liggen. Het is goed mogelijk dat er elders in het lichaam een probleem is wat voor de hoofdpijnklacht zorgt.

Wat leer ik

Tijdens de cursus leer je:

 • wat acupressuur is
 • en hoe je dit op de juiste manier kan inzetten tijdens je massage
 • welke soorten hoofdpijn er zoal zijn
 • worden de Chinese vormen van hoofdpijn toegelicht
 • we besteden aandacht aan de drukpunten op het hoofd
 • daarnaast leer je over de meridiaanpunten die van invloed kunnen zijn en hoe deze te behandelen

Deze cursus is erkend door de NVST 

Iedereen gaat anders om met stress mede daarom kan er niet gezegd worden dat hoofdpijn ontstaat door stress. De combinatie massage en acupressuur, kan een bijzonder positief effect geven op hoofdpijnklachten. Iets wat echt een mooie aanvulling is op je massagetechnieken.

Een unieke formule

Deze cursus wordt gegeven door Juul Vaessen (acupuncturist). Juul leert je over de acupressuur en de diverse punten die bij hoofdpijnklachten van belang kunnen zijn. Na een ochtend theorie krijg je in de middag praktijkles van Lianne Quist om de geleerde punten toe te passen in een massage.

Vereiste vooropleiding

Ervaring met masseren is noodzakelijk om mee te kunnen doen aan deze cursus.

Inbegrepen bij cursus

 • Syllabus
 • Een certificaat voor succesvol afronden van de cursus
 • Koffie & thee

Zelf meenemen

 • Grote badlaken (1)
 • Eenpersoons hoeslaken
 • Gastendoekje

Trek gemakkelijk zittende kleding aan

Duur cursus

Eén dag: een lesdag duurt van 9:30u tot 16:00u.

Heb je interesse in deze cursus maar is er nog geen datum bekend, laat het ons weten via het inschrijfformulier dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Studiebelasting

Aanwezigheid op lesdag

De cursus vindt plaats op

20 mei 2022

Na het volgen van de cursus ontspanningsmassage is mijn interesse wel gewekt in het geven van massages. En omdat ik zelf jarenlang veel hoofdpijn heb gehad , leek me dit een mooie cursus. De theorie werd op een leuke en duidelijke manier uitgelegd. De acupressuur punten waren voor mij geheel nieuw en vond ik nog best ingewikkeld. Gelukkig krijg je bij deze cursus ook alles op papier mee zodat ik me er thuis nog eens ik kon gaan verdiepen. Hoewel ik me toch meer op andere massages wil gaan richten, heb ik er zeker wat aan gehad. Kortom een leerzame en gezellige dag.

Hendrina van Zessen

De cursus "drukpunten en hoofdpijn" was interessant. Prima uitleg door betreffende docenten.en niet te vergeten.. de broodjes bij de lunch waren heerlijk.

Ron

Betalingswijze

Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€50). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe.

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog een vraag? Ga dan naar de Veelgestelde vragen of neem contact met ons op door te bellen naar 0118-700247 of mail naar info@sepiaopleidingen.nl