Basiskennis Meridiaan­stelsel

Tijdens de cursus gaan we allereerst in op de Chinese filosofie en terminologie. Je krijgt zo een goede achtergrond om de basiskennis over meridianen te leren begrijpen.

Wat leer je 

We behandelen de 12 hoofdmeridianen en de 12 tendino-musculaire meridianen. Je leert naast de meridianen ook een aantal belangrijke acupunctuurpunten te lokaliseren.

  • Meridianen lopen zowel links als rechts van het lichaam.
  • Elke meridiaan is verbonden met een orgaan.
  • Meridianen lopen deels oppervlakkig en deels intern.
  • Alle meridianen starten of eindigen in een hand of een voet.

Wat weet ik na deze cursus

Na afloop van de cursus weet je meer over de meridianen en hoe je die in het belang van je cliënt kunt gebruiken. Het beoogde resultaat is dat je tijdens het masseren bepaalde klachten beter kunt behandelen doordat je meer kennis hebt van de meridianen die op de verschillende plaatsen in het lichaam lopen.

Is dit interessant voor masseurs

Ja! Bij massage is vooral het oppervlakkige gedeelte van de meridiaan goed te behandelen. Dit kan omdat de tendino-musculaire meridianen (spiermeridianen) over het verloop van de hoofdmeridianen lopen. Zij hebben geen eigen acupunctuurpunten maar je kan wel de punten van de hoofdmeridiaan gebruiken om klachten van een tendino-musculaire meridiaan te behandelen.

Wat kun je nog meer verwachten

De cursus Basiskennis Meridiaanstelsel maakt je ook wegwijs binnen de Qi, de ‘energie’ die door het meridiaanstelsel van het lichaam stroomt. Verstoringen hierin kunnen leiden tot blokkades of stagnaties. Dit kan gebeuren vanuit zowel een fysiek als een emotioneel probleem. Je leert hierover en hoe je dit in de praktijk toe kan passen. Deze cursus bied je technieken die helpen dergelijke verstoringen te verhelpen. Je leert bijvoorbeeld de energie in bepaalde meridianen en op deze meridianen gelegen punten te beïnvloeden.

Vereiste vooropleiding

Ervaring met masseren

Inbegrepen bij de cursus Basiskennis Meridiaanstelsel

  • Syllabus
  • Een certificaat voor succesvol afronden van de cursus
  • Koffie & thee

Zelf meenemen

  • Schrijfgerei
  • Eenpersoons hoeslaken

Duur cursus Basiskennis Meridiaanstelsel

Een dag: een les duurt van 9:30u tot 16:00u.

Heb je interesse in deze cursus maar is er nog geen datum bekend, laat het ons weten via het inschrijfformulier dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

De cursus vindt plaats op

18 februari 2022

Betalingswijze

Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€50). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe.

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog een vraag? Ga dan naar de Veelgestelde vragen of neem contact met ons op door te bellen naar 0118-700247 of mail naar info@sepiaopleidingen.nl